zdjecia rodzinne

Szaszłyki z kurczaka


Składniki:

2 filety z kurczaka
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
1 cytryna
4 łyżki oleju
sól
pieprz
papryka mielona

Wykonanie:

Filety dokładnie opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na połowę, a potem w paski.
Musztardę wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny, olejem i przyprawami.
Przygotowaną marynatą polać kawałki mięsa, wymieszać i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Wykałaczki do szaszłyków posmarować olejem. Na każdą nałożyć pasek mięsa.
Szaszłyki ułożyć na ruszcie piekarnika, piec przez 5 minut z każdej strony.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-07-12
Szaszłyki z kurczaka Bardzo dobra marynata. Szczerze polecam! Wcinaliśmy szaszlyki z sałatką ziemniaczana i pomidorkami na świeżym powietrzu. Idealne połączenie :-)
Herubinek , 2010-05-05
Szaszłyki z kurczaka A oto efekt końcowy. Naprawdę dobry kurczak.
Herubinek , 2010-05-05
Szaszłyki z kurczaka Dzisiaj robiłam kurczaka według tego przepisu i mogę go polecić. Ja robiłam na karbowanej b patelni zamiast w piekarniku.
Mam jedną poradę: jako, że marynata ma w składzie miód dość szybko zaczyna się rumienić (podejrzewam, że miód się karmelizuje) i trochę dymić. Nie ma co się przejmować i można spokojnie kontynuować smażenie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem