www.zapetytem.pl

Szaszłyki z kurczaka


gosiaczek2010-02-04 Komentarze (3) 30-45 min    bardzo łatwy     Porcji: 5

Składniki:

2 filety z kurczaka
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
1 cytryna
4 łyżki oleju
sól
pieprz
papryka mielona

Wykonanie:

Filety dokładnie opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na połowę, a potem w paski.
Musztardę wymieszaj z miodem, sokiem z cytryny, olejem i przyprawami.
Przygotowaną marynatą polać kawałki mięsa, wymieszać i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Wykałaczki do szaszłyków posmarować olejem. Na każdą nałożyć pasek mięsa.
Szaszłyki ułożyć na ruszcie piekarnika, piec przez 5 minut z każdej strony.


Kategorie: mięsa

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=362