zdjecia rodzinne

Coco Amor


Składniki:

25ml - Likieru kokosowego, np Malibu
15ml - Ameretto
15ml - Soku cytrynowego (najlepiej samemu wycisnąć sok z cytryny)

Wykonanie:

Wrzucamy 4-5 kostek lodu do shakera, dolewamy składniki. Shakerujemy i przecedzamy do schłodzonego kieliszka coctailowego okoronowanego cukrem.
Okoronowanie wykonujemy w następujący sposób: ściskamy delikatnie ćwiartkę cytryny tak aby
pojawiła kropla soku, odwracamy kieliszek i moczymy w tej kropli brzeg kieliska. Następnie stawiamy odwrócony kieliszek na talerzyku, na którym wysypana jest cienka warstwa cukru, delikatnie "oklejamy" kieliszek w cukrze i ozdoba gotowa.

Drink jest dość mocny, kokosowy, słodkawy.

Kategorie: alkohole

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


lenkakowalska22 , 2013-09-18
napewno zrobię
heniek , 2012-05-08
a ktoś inny, nie ja, nie może wyciskać cytryny
heniek , 2012-05-08
co to jest ''schakerować''


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka