zdjecia rodzinne

Blok czekoladowy


Składniki:

1 kostka margaryny
6 łyżek cukru
1,5 łyżki kakao
8 łyżek mleka
2 paczki herbatników
1 szklanka ryżu preparowanego
1,5 szklanki mleka w proszku

Wykonanie:

Margarynę, cukier, kakao i mleko rozpuszczać w garnku na małym ogniu. Gotować do ukazania się pęcherzyków. Zdjąć z ognia. Dosypać mleko w proszku i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać pokruszone herbatniki i ryż preparowany. Wymieszać i przelać do foremki keksówki. Teraz trzeba zaczekać do zastygnięcia masy (najlepiej wstawić do lodówki).

Kategorie: ciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


wMoJnwNcpgkApiFxq , 2018-12-21
3XNSVX Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue
Gość , 2011-06-11
* znaleźć
Gość , 2011-06-11
Ryz preparowany to taki dmuchany ryz. Jest suchy i bardzo lekki. Zwykle można znaleźne go w sklepie na półce z chrupkami.
ona....kocha jegoo... , 2011-06-11
odpiszcie co to ryż preperowy?
....gość , 2011-06-11
super.....ale co to ryż preparowy?
Gość , 2010-12-01
ja dodaje trochę pistacji zamiast ryżu i jest pycha
nigdy nie robiłam z mlekiem, zawsze z woda, nie wychodzi za rzadki?
Gość , 2010-09-15
Moje maluchy uwielbiają
Gość , 2010-09-14
Fajny przepis. Ciekawi mnie czy będzie smakować trzyletnim dzieciom.
Gość , 2010-09-01
Ten przepis jest na ok. 200-250g herbatników, więc 2 paczki po 100g powinny wystarczyć.
Jak zrobisz ten blok to poproszę o zdjęcie :-)
zRafik
Gość , 2010-08-27
Proszę podać dokładnie jakie paczki herbatników, małe czy duże?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka