zdjecia rodzinne

pasta z avokado


Składniki:

2 szt. dojrzałego Avocado,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz do smaku,

Wykonanie:

Owoc kroimy wzdłuż. Następnie łyżeczka wydłubujemy miąższ owocu. Następnie widelcem bądź maszynką do wyciskania rozgniatamy miąższ. Mieszamy owoc z dwoma ząbkami czosnku i dodajemy do całości łyżkę majonezu. Całość mieszamy na jednolita masę dodając przyprawy do smaku.
Porada!!
Jeżeli nie używamy całego owocu i nie chcemy by nam sczerniał pamiętajmy o tym by nie odrywać pestki od owocu,



Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-09-25
pasta z avokado Bardzo dobre.
Mirka , 2010-06-10
Uwielbiam avocado. Czasem zamiast czosnku używam drobniuto posiekanej cebulki i skrapiam sokiem z cytryny ( bez majonezu). Polecam spróbować .... warto.
Gość , 2010-05-30
Bardzo dobrze smakuje z pomidorem i cebulą. Do pasty dodałam także soku z cytryny, tak do smaku ...
gosiaczek , 2010-02-10
to kiedy zapraszasz na pastę z avokado?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem