www.zapetytem.plSałatka z paluszków krabowych (surimi)
Składniki:
1 opakowanie paluszków krabowych (surimi)
100g ryżu
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasów
pęczek koperku (KONIECZNIE)
szczypiorek lub 1 młoda cebulka
majonez i jogurt naturalny
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Paluszki krabowe i ananasa pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Koperek drobno posiekać. Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Dodać majonez i jogurt naturalny (w proporcjach 1:1). Doprawić solą i pieprzem.
Koperek dodaje sałatce szcególnego smaku i zapachu więc nie można o nim zapomnieć.
Paluszki krabowe można kupić mrożone lub w zalewie. Jeśli kupiliśmy mrożone to najpierw musimy je rozmrozić.
Kategorie:
owoce morza,
przekąski,
sałatki i surówki,
Przepis pochodzi ze strony:
www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=383