zdjecia rodzinne

Wielkanocne jajka inaczej


Składniki:

1 puszka ananasa, 1 słoiczek selera konserwowego,8 jajek , szczypiorek lub natka pietruszki kilka łyżek majonezu, przyprawy wg. uzanania

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w sporej wielkości kostkę. Seler odcedzić z zalewy, delikatnie pokroić i dodać do jajek. Plastry ananasa odcedzić z soku, pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek i selera. Szczypiorek lub natkę drobno posiekać, dołożyć do miseczki, włożyć kilka łyżek majonezu i razem połączyć. Rada: majonez dokładać tuż przed podaniem na stół.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Bitki

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami