zdjecia rodzinne

Wielkanocne jajka inaczej


Składniki:

1 puszka ananasa, 1 słoiczek selera konserwowego,8 jajek , szczypiorek lub natka pietruszki kilka łyżek majonezu, przyprawy wg. uzanania

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w sporej wielkości kostkę. Seler odcedzić z zalewy, delikatnie pokroić i dodać do jajek. Plastry ananasa odcedzić z soku, pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek i selera. Szczypiorek lub natkę drobno posiekać, dołożyć do miseczki, włożyć kilka łyżek majonezu i razem połączyć. Rada: majonez dokładać tuż przed podaniem na stół.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: