zdjecia rodzinne

Wielkanocne jajka inaczej


Składniki:

1 puszka ananasa, 1 słoiczek selera konserwowego,8 jajek , szczypiorek lub natka pietruszki kilka łyżek majonezu, przyprawy wg. uzanania

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w sporej wielkości kostkę. Seler odcedzić z zalewy, delikatnie pokroić i dodać do jajek. Plastry ananasa odcedzić z soku, pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek i selera. Szczypiorek lub natkę drobno posiekać, dołożyć do miseczki, włożyć kilka łyżek majonezu i razem połączyć. Rada: majonez dokładać tuż przed podaniem na stół.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką