zdjecia rodzinne

Wielkanocny sos do szynki podawanej na zimno


Składniki:

4 jajka, szczypiorek, 2-3 łyżki chrzanu tartego ze słoiczka , 2-3 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, odrobina cukru pudru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozetrzeć na puszystą masę dodając sok z cytryny, dołożyć majonez , chrzan, szczypiorek, mieszać. Pod koniec dołożyć białka pokrojone w drobniutką kostkę. Doprawić do smaku przyprawami.




Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)