zdjecia rodzinne

Wielkanocny sos do szynki podawanej na zimno


Składniki:

4 jajka, szczypiorek, 2-3 łyżki chrzanu tartego ze słoiczka , 2-3 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, odrobina cukru pudru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozetrzeć na puszystą masę dodając sok z cytryny, dołożyć majonez , chrzan, szczypiorek, mieszać. Pod koniec dołożyć białka pokrojone w drobniutką kostkę. Doprawić do smaku przyprawami.




Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)