zdjecia rodzinne

Wielkanocny sos do szynki podawanej na zimno


Składniki:

4 jajka, szczypiorek, 2-3 łyżki chrzanu tartego ze słoiczka , 2-3 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, odrobina cukru pudru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozetrzeć na puszystą masę dodając sok z cytryny, dołożyć majonez , chrzan, szczypiorek, mieszać. Pod koniec dołożyć białka pokrojone w drobniutką kostkę. Doprawić do smaku przyprawami.




Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)