zdjecia rodzinne

Jajka z łososiem


Składniki:

Kilka cienkich plastrów z łososia wędzonego na zimno, 6 - 8 jaj, pęczek koperku, kilka łyżek majonezu, ( 1 łyżka chrzanu tartego ale niekoniecznie ) sól, pieprz.

Wykonanie:

Gotowane na twardo jajka obrać i przekroić na połówki .Wyjąć delikatnie żółtka, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Część plastrów z łososia pokroić w drobną kosteczkę i dodać do żółtek. Dodać drobno pokrojony koperek - zostawić kilka gałązek do dekoracji . Do tego dołożyć majonez i chrzan- tyle, żeby farsz miał pożądaną konsystencję. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć farsz do białek. Z pozostałych plastrów łososia zrobić małe ruloniki. W środku każdego farszu zrobić wgłębienie nożem i wepchnąć w nie zrobiony rulonik tak, żeby się nie rozwinął. Środek udekorować małą gałązką koperku.



Kategorie: rybyprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-02-21
Zamiast łososia można użyć plastrów wędzonej polędwicy ,, łososiowej".


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci