zdjecia rodzinne

Sałatka błyskawiczna


Składniki:

20 dag żółtego sera,20 dag wędzonej szynki lub polędwicy,2 konserwowe lub kiszone ogórki, puszka kukurydzy, mały słoiczek majonezu, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.

Zamiast ogórków można użyć patisony konserwowe

Wykonanie:

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę lub polędwicę pokroić w paseczki, ogórki w drobną kostkę.
Wszystkie składniki połączyć, dodać odsączoną kukurydzę.
Do majonezu dodać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z sałatką.

.




Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-02-21
robie taką samą, tylko zamiast sera żółtego dodaję wędzoną mozarellę :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa