zdjecia rodzinne

Sałatka błyskawiczna


Składniki:

20 dag żółtego sera,20 dag wędzonej szynki lub polędwicy,2 konserwowe lub kiszone ogórki, puszka kukurydzy, mały słoiczek majonezu, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.

Zamiast ogórków można użyć patisony konserwowe

Wykonanie:

Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę lub polędwicę pokroić w paseczki, ogórki w drobną kostkę.
Wszystkie składniki połączyć, dodać odsączoną kukurydzę.
Do majonezu dodać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z sałatką.

.




Kategorie: przekąskisałatki i surówkiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-02-21
robie taką samą, tylko zamiast sera żółtego dodaję wędzoną mozarellę :)