zdjecia rodzinne

Sernik wspaniały


Składniki:

Składniki na spód do sernika
3 jajka, ½ kostki margaryny, 3 łyżki maki pszennej , 3 łyżki maki ziemniaczanej, ½ szklanki cukru, 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na masę sernikową:
1 ¼ kg sera , 1 opakowanie serka homogenizowanego / waniliowego/, 8-10 jaj, 2 szklanki cukru, ¾ kostki margaryny, 1 budyń śmietankowy, 5 dag wiórków kokosowych

Wykonanie:

Wykonanie spodu :
Wszystkie składniki zmiksować. Wychodzi ciasto luźne więc rozkładać łyżką na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wykonanie masy serowej :
Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać margarynę i dalej ucierać. Dołożyć zmielony ser , serek homogenizowany oraz budyń ( proszek). Ucierać na puszystą masę. Białka ubić na sztywno z 1 szklanką cukru. Pianę wymieszać z masą serową, dodać wiórki, delikatnie wymieszać. Przełożyć na przygotowany wcześniej spód.
Piec około 1 godziny w temp. 180st.C



Kategorie: mączneciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka