zdjecia rodzinne

Mleko ryżowe (pszeniczne)


Składniki:

1/2 szklanki ryżu brązowego (lub pszenicy)
5 szklanek wody

Wykonanie:

Zboże dokładnie płuczemy.
Zalewamy wodą w szybkowarze.
Gotujemy na małym ogniu i dodatkowej płytce 2-3 godziny (ryżowe krócej, pszeniczne dłużej).
Zbieramy biały płyn wytworzony na powierzchni w czasie gotowania.
Przecedzamy przez gęste sito lub przez gazę.
Pozostałość można wykorzystać do innych potraw.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami