zdjecia rodzinne

Mleko ryżowe (pszeniczne)


Składniki:

1/2 szklanki ryżu brązowego (lub pszenicy)
5 szklanek wody

Wykonanie:

Zboże dokładnie płuczemy.
Zalewamy wodą w szybkowarze.
Gotujemy na małym ogniu i dodatkowej płytce 2-3 godziny (ryżowe krócej, pszeniczne dłużej).
Zbieramy biały płyn wytworzony na powierzchni w czasie gotowania.
Przecedzamy przez gęste sito lub przez gazę.
Pozostałość można wykorzystać do innych potraw.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej