zdjecia rodzinne

Mleko ryżowe (pszeniczne)


Składniki:

1/2 szklanki ryżu brązowego (lub pszenicy)
5 szklanek wody

Wykonanie:

Zboże dokładnie płuczemy.
Zalewamy wodą w szybkowarze.
Gotujemy na małym ogniu i dodatkowej płytce 2-3 godziny (ryżowe krócej, pszeniczne dłużej).
Zbieramy biały płyn wytworzony na powierzchni w czasie gotowania.
Przecedzamy przez gęste sito lub przez gazę.
Pozostałość można wykorzystać do innych potraw.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej