zdjecia rodzinne

Mleko ryżowe (pszeniczne)


Składniki:

1/2 szklanki ryżu brązowego (lub pszenicy)
5 szklanek wody

Wykonanie:

Zboże dokładnie płuczemy.
Zalewamy wodą w szybkowarze.
Gotujemy na małym ogniu i dodatkowej płytce 2-3 godziny (ryżowe krócej, pszeniczne dłużej).
Zbieramy biały płyn wytworzony na powierzchni w czasie gotowania.
Przecedzamy przez gęste sito lub przez gazę.
Pozostałość można wykorzystać do innych potraw.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami