zdjecia rodzinne

Mleko ryżowe (pszeniczne)


Składniki:

1/2 szklanki ryżu brązowego (lub pszenicy)
5 szklanek wody

Wykonanie:

Zboże dokładnie płuczemy.
Zalewamy wodą w szybkowarze.
Gotujemy na małym ogniu i dodatkowej płytce 2-3 godziny (ryżowe krócej, pszeniczne dłużej).
Zbieramy biały płyn wytworzony na powierzchni w czasie gotowania.
Przecedzamy przez gęste sito lub przez gazę.
Pozostałość można wykorzystać do innych potraw.

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem