zdjecia rodzinne

Mięsne rurki


Składniki:

400g makaronu rurek
kilka różyczek brokułu
1 podwójny filet z kurczaka
5 cienkich plastrów boczku
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
100 ml soku pomarańczowego
sól
pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować. Na 4 minuty przed końcem gotowania dorzucić brokuły. Mięso pokroić w paski, dodać sól i pieprz. Boczek pokroić na niewielkie kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso, dodać boczek i czosnek. Kiedy się podrumienią wlać sok. Gotować przez 2 minuty, następnie pomieszać z odcedzonym makaronem i brokułami.
SMACZNEGO :)

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem