zdjecia rodzinne

Mięsne rurki


Składniki:

400g makaronu rurek
kilka różyczek brokułu
1 podwójny filet z kurczaka
5 cienkich plastrów boczku
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
100 ml soku pomarańczowego
sól
pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować. Na 4 minuty przed końcem gotowania dorzucić brokuły. Mięso pokroić w paski, dodać sól i pieprz. Boczek pokroić na niewielkie kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso, dodać boczek i czosnek. Kiedy się podrumienią wlać sok. Gotować przez 2 minuty, następnie pomieszać z odcedzonym makaronem i brokułami.
SMACZNEGO :)

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Bitki