zdjecia rodzinne

Mięsne rurki


Składniki:

400g makaronu rurek
kilka różyczek brokułu
1 podwójny filet z kurczaka
5 cienkich plastrów boczku
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
100 ml soku pomarańczowego
sól
pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotować. Na 4 minuty przed końcem gotowania dorzucić brokuły. Mięso pokroić w paski, dodać sól i pieprz. Boczek pokroić na niewielkie kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać.
Na patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso, dodać boczek i czosnek. Kiedy się podrumienią wlać sok. Gotować przez 2 minuty, następnie pomieszać z odcedzonym makaronem i brokułami.
SMACZNEGO :)

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku