zdjecia rodzinne

Schab soczysty


Składniki:

1 kg schabu bez kości,
30 dag boczku wędzonego ( surowego) ,
30 dag pieczarek,
4duże cebule,
majonez, keczup,
kilka plastrów sera żółtego,
sól, pieprz,
zioła prowansalskie,
olej.

Wykonanie:

Schab pokroić w plastry 1-2 cm., osolić, popieprzyć, obsypać ziołami prowansalskimi, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Pieczarki pokroić w talarki, przesmażyć na oleju, doprawić przyprawami. Cebulę pokroić w talarki. Następnie na posmarowanej olejem blasze do pieczenia mięsa układać ( dachówkowo) plastry schabu. Schab przykryć pieczarkami,te przykryć dość gęsto boczkiem pokrojonym w plastry, na to talarki cebuli. Na cebulę kłaść gdzie niegdzie kleksy keczupu i majonezu. Przykryć plastrami żółtego sera i na nich również zrobić kleksy z keczupu i majonezu.
Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C


Kategorie: mięsazapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska