zdjecia rodzinne

Schab soczysty


Składniki:

1 kg schabu bez kości,
30 dag boczku wędzonego ( surowego) ,
30 dag pieczarek,
4duże cebule,
majonez, keczup,
kilka plastrów sera żółtego,
sól, pieprz,
zioła prowansalskie,
olej.

Wykonanie:

Schab pokroić w plastry 1-2 cm., osolić, popieprzyć, obsypać ziołami prowansalskimi, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Pieczarki pokroić w talarki, przesmażyć na oleju, doprawić przyprawami. Cebulę pokroić w talarki. Następnie na posmarowanej olejem blasze do pieczenia mięsa układać ( dachówkowo) plastry schabu. Schab przykryć pieczarkami,te przykryć dość gęsto boczkiem pokrojonym w plastry, na to talarki cebuli. Na cebulę kłaść gdzie niegdzie kleksy keczupu i majonezu. Przykryć plastrami żółtego sera i na nich również zrobić kleksy z keczupu i majonezu.
Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st.C


Kategorie: mięsazapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem