zdjecia rodzinne

Schab z nadzieniem niezwykłym


Składniki:

1 kg schabu bez kości,
½ kg łopatki,
2 ząbki czosnku,
1 duże, kwaśne jabłko,
1 pęczek natki pietruszki,
5 dag rozdrobnionych orzechów,
20 dag kalifornijskich śliwek suszonych,
1jajko , przyprawy, olej

Wykonanie:

Schab natrzeć przyprawami i olejem . Śliwki umyć i pokroić na połówki.
Łopatkę zmielić, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jabłko starte na tarce ( duże oczka), pokruszone orzech, pokrojone śliwki, posiekaną natkę, jajko. Całość doprawić do smaku i dobrze razem połączyć.
W schabie zrobić długim, dość szerokim nożem otwory ( z oby stron) i napełnić farszem.
Nafaszerowany schab przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i piec w temp. 180 st.C. przez ok. 2 godziny. Można do pieczenia użyć rękawu do pieczenia mięsa.


Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju