zdjecia rodzinne

Piersi kurczaka w sosie ( na zimno).


Składniki:

4 pojedyncze piersi,
1 niecała paczka ziół prowansalskich,
20 mil. oleju z oliwek,
trochę sosu sojowego ( jasnego) i sosu Tao – Tao,
Na sos:
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego,
3 łyżki majonezu,
2 ząbki czosnku,
1 ogórek świeży

Wykonanie:

Piersi pokroić w kawałki. Do miseczki wsypać zioła prowansalskie, trochę oleju, oba sosy i wymieszać. Do tego przełożyć kawałki piersi i odczekać ok. 1 godziny.
Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć namaserowane kawałki piersi i chwilę smażyć.
Przełożyć do miseczki i ostudzić.

Połączyć jogurt z majonezem, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i ogórek starty na tarce o grubych oczkach. Wlać do miski z mięsem i połączyć.


Kategorie: mięsaprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


dRfLbKxuIVUgx , 2018-12-21
mZGEhI Major thankies for the blog article.Thanks Again.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku