zdjecia rodzinne

Piersi kurczaka w sosie ( na zimno).


Składniki:

4 pojedyncze piersi,
1 niecała paczka ziół prowansalskich,
20 mil. oleju z oliwek,
trochę sosu sojowego ( jasnego) i sosu Tao – Tao,
Na sos:
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego,
3 łyżki majonezu,
2 ząbki czosnku,
1 ogórek świeży

Wykonanie:

Piersi pokroić w kawałki. Do miseczki wsypać zioła prowansalskie, trochę oleju, oba sosy i wymieszać. Do tego przełożyć kawałki piersi i odczekać ok. 1 godziny.
Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć namaserowane kawałki piersi i chwilę smażyć.
Przełożyć do miseczki i ostudzić.

Połączyć jogurt z majonezem, dołożyć czosnek przeciśnięty przez praskę i ogórek starty na tarce o grubych oczkach. Wlać do miski z mięsem i połączyć.


Kategorie: mięsaprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane