zdjecia rodzinne

Schab na ostro - ,, po cygańsku”


Składniki:

1 kg schabu,
sól i pieprz,
5 dag orzechów włoskich,
20 dag chrzanu tartego,
100ml kwaśnej śmietany,
20 dag żółtego sera,
bułka tarta,
3 jajka, olej do smażenia

Wykonanie:

Schab pokroić na 3 cm plastry. Rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Orzechy rozdrobnić, dodać chrzan, śmietanę, 1 jajko, starty ser i wszystko razem dobrze wymieszać.
Na każdy płat mięsa kłaść łyżkę farszu. Mięso zwinąć w rulon ( można spiąć wykałaczką, ale niekoniecznie ). Maczać każdy rulon w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Rewlacja!!! Nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Zniknął w oka mgnieniu.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej