zdjecia rodzinne

Jajka inaczej


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,mrożonego, 7 jaj, pęczek szczypiorku,
sól, pieprz.
kilka łyżeczek ziarenek sezamu.

Wykonanie:

6 jaj ugotowac na twardo i obrać ze skorupek. Ciasto rozmrozić, podzielić na 6 równych części. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem, posolić i delikatnie popieprzyć. Na środek położyć gotowane jajko. Ciasto zawinąć i zlepić do góry. Posmarować roztrzepanym, surowym jakiem, posypać delikatnie sezamem.
Piec 10 min. w nagrzanym piekarniku do 200st.C, potem zmniejszyć tem. do 180 st i piec ok.15 minut.

Kategorie: zapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem