zdjecia rodzinne

Jajka inaczej


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,mrożonego, 7 jaj, pęczek szczypiorku,
sól, pieprz.
kilka łyżeczek ziarenek sezamu.

Wykonanie:

6 jaj ugotowac na twardo i obrać ze skorupek. Ciasto rozmrozić, podzielić na 6 równych części. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem, posolić i delikatnie popieprzyć. Na środek położyć gotowane jajko. Ciasto zawinąć i zlepić do góry. Posmarować roztrzepanym, surowym jakiem, posypać delikatnie sezamem.
Piec 10 min. w nagrzanym piekarniku do 200st.C, potem zmniejszyć tem. do 180 st i piec ok.15 minut.

Kategorie: zapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej