zdjecia rodzinne

Jajka inaczej


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,mrożonego, 7 jaj, pęczek szczypiorku,
sól, pieprz.
kilka łyżeczek ziarenek sezamu.

Wykonanie:

6 jaj ugotowac na twardo i obrać ze skorupek. Ciasto rozmrozić, podzielić na 6 równych części. Posypać drobno posiekanym szczypiorkiem, posolić i delikatnie popieprzyć. Na środek położyć gotowane jajko. Ciasto zawinąć i zlepić do góry. Posmarować roztrzepanym, surowym jakiem, posypać delikatnie sezamem.
Piec 10 min. w nagrzanym piekarniku do 200st.C, potem zmniejszyć tem. do 180 st i piec ok.15 minut.

Kategorie: zapiekankiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej