zdjecia rodzinne

Ciasto marchwiowe


Składniki:

25 dag tartej marchwi
20 dag suszonych fig (lub daktyli)
300 ml soku jabłkowego
2 jaja
20 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
7,5 dag masła
2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego

Wykonanie:

Figi lub daktyle dusić 30 minut w soku jabłkowym, odcedzić i zmiksować.
Masło utrzeć z jajami na puszystą masę.
Dodać marchew i masę figową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami tortownicy i piec we wcześniej nagrzanym piekarniku 60 minut.

Kategorie: ciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju