zdjecia rodzinne

Ciasto marchwiowe


Składniki:

25 dag tartej marchwi
20 dag suszonych fig (lub daktyli)
300 ml soku jabłkowego
2 jaja
20 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
7,5 dag masła
2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego

Wykonanie:

Figi lub daktyle dusić 30 minut w soku jabłkowym, odcedzić i zmiksować.
Masło utrzeć z jajami na puszystą masę.
Dodać marchew i masę figową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami tortownicy i piec we wcześniej nagrzanym piekarniku 60 minut.

Kategorie: ciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju