zdjecia rodzinne

Ciasto marchwiowe


Składniki:

25 dag tartej marchwi
20 dag suszonych fig (lub daktyli)
300 ml soku jabłkowego
2 jaja
20 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
7,5 dag masła
2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego

Wykonanie:

Figi lub daktyle dusić 30 minut w soku jabłkowym, odcedzić i zmiksować.
Masło utrzeć z jajami na puszystą masę.
Dodać marchew i masę figową, mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej otrębami tortownicy i piec we wcześniej nagrzanym piekarniku 60 minut.

Kategorie: ciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem