zdjecia rodzinne

Gulasz z porami


Składniki:

1 kg łopatki ( bez kości ),
4 pory ( jasne części),
sól, pieprz,
2 łyżeczki przyprawy do gulaszu ( nie koniecznie), olej do smażenia,
2 łyżeczki mąki do zagęszczenia,
woda lub śmietana.

Wykonanie:

Łopatkę umyć i pokroić w kostkę. Obsmażyć na złoty kolor na patelni polanej olejem. Przełożyć razem z tłuszczem od smażenia do garnka, posolić, popieprzyć, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Pory pokroic w talarki 1 cm grubości, przełozyć do mięsa i smażyć do miękkości. Podlać 1/2 szklanki gorącej wody. Mąkę rozmieszać w 1/2 szkalnki wody ( lub słodkiej śmietanki). Wlać do garnka, zagotować. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką