zdjecia rodzinne

Gulasz z porami


Składniki:

1 kg łopatki ( bez kości ),
4 pory ( jasne części),
sól, pieprz,
2 łyżeczki przyprawy do gulaszu ( nie koniecznie), olej do smażenia,
2 łyżeczki mąki do zagęszczenia,
woda lub śmietana.

Wykonanie:

Łopatkę umyć i pokroić w kostkę. Obsmażyć na złoty kolor na patelni polanej olejem. Przełożyć razem z tłuszczem od smażenia do garnka, posolić, popieprzyć, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Pory pokroic w talarki 1 cm grubości, przełozyć do mięsa i smażyć do miękkości. Podlać 1/2 szklanki gorącej wody. Mąkę rozmieszać w 1/2 szkalnki wody ( lub słodkiej śmietanki). Wlać do garnka, zagotować. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane