zdjecia rodzinne

Śledzie w oliwie z przecierem pomidorowym


Składniki:

0,5 kg śledzi - matjasów,
2 cebule,
6 średnich patisonów konserwowych,
kilka grzybków z octu,
3-4 łyżki przecieru pomidorowego,
kilka łyżek oliwy,
odrobina soli,
pieprz,
1/2 łyżeczki cukru.

Wykonanie:

Umyte śledzie pokroić w dwu cm paski. Cebule drobno posiekać, patisony i grzybki drobno pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Koncentrat pomidorowy, olej pieprz, cukier i odrobinę soli połączyć. Wylać do miseczki ze śledziami i razem pomieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce, aż smak wszystkich składników połączy się.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem