zdjecia rodzinne

Zupa krem z kurczaka i pieczarek


Składniki:

Włoszczyzna do rosołu,
2 uda z kurczaka,
½ opakowania śmietany 18 %,
1 łyżka mąki,
30 dag pieczarek,
1 łyżka masła,
2 łyżki siekanej natki pietruszki,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w plastry i smażyć na maśle aż odparuje woda.
Uda gotować razem z warzywami w 1 ½ l wody. Solić do smaku.. Gotowane mięso pokroić na małe kawałki.
Pieczarki wraz z kawałkami kurczaka i 1 szklanką rosołu miksować do postaci gęstego kremu.
Wlać resztę rosołu, wsypać posiekaną natką pietruszki i doprowadzić do wrzenia. Zagęścić śmietanką roztrzepaną z mąką. Zagotować chwilę i ewentualnie doprawić do smaku.




Kategorie: mięsazupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem