zdjecia rodzinne

Zupa krem z kurczaka i pieczarek


Składniki:

Włoszczyzna do rosołu,
2 uda z kurczaka,
½ opakowania śmietany 18 %,
1 łyżka mąki,
30 dag pieczarek,
1 łyżka masła,
2 łyżki siekanej natki pietruszki,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w plastry i smażyć na maśle aż odparuje woda.
Uda gotować razem z warzywami w 1 ½ l wody. Solić do smaku.. Gotowane mięso pokroić na małe kawałki.
Pieczarki wraz z kawałkami kurczaka i 1 szklanką rosołu miksować do postaci gęstego kremu.
Wlać resztę rosołu, wsypać posiekaną natką pietruszki i doprowadzić do wrzenia. Zagęścić śmietanką roztrzepaną z mąką. Zagotować chwilę i ewentualnie doprawić do smaku.




Kategorie: mięsazupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci