zdjecia rodzinne

Zupa krem z kurczaka i pieczarek


Składniki:

Włoszczyzna do rosołu,
2 uda z kurczaka,
½ opakowania śmietany 18 %,
1 łyżka mąki,
30 dag pieczarek,
1 łyżka masła,
2 łyżki siekanej natki pietruszki,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w plastry i smażyć na maśle aż odparuje woda.
Uda gotować razem z warzywami w 1 ½ l wody. Solić do smaku.. Gotowane mięso pokroić na małe kawałki.
Pieczarki wraz z kawałkami kurczaka i 1 szklanką rosołu miksować do postaci gęstego kremu.
Wlać resztę rosołu, wsypać posiekaną natką pietruszki i doprowadzić do wrzenia. Zagęścić śmietanką roztrzepaną z mąką. Zagotować chwilę i ewentualnie doprawić do smaku.




Kategorie: mięsazupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza