zdjecia rodzinne

Kotlety z polędwicy wołowej w warzywach.


Składniki:

4 kotlety z polędwicy wolowej,
2 łyżki oliwy,
1 ząbek czosnku,
2 marchewki,
20o g selera korzeniowego,
olej,
2 jabłka,
30 g masła,
¼ szklanki bulionu z kostki rosołowej,
sól,
pieprz,
tymianek.

Wykonanie:

Oliwę, szczyptę tymianku i zmiażdżony czosnek wymieszać. Marynatą polać kotlety i odstawić na 30 minut. Cebulę posiekać . Jabłko, marchewkę i seler pokroić w drobna kostkę. Masło i 3 łyżki oleju stopić w rondlu, wrzucić warzywa i jabłko, oprószyć solą i tymiankiem. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Kotlety lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na oleju po 2 minuty z każdej strony. Dołożyć do rondla z warzywami, polać bulionem, dusić razem ok. 10 minut. Podawać z ziemniakami lub ciemnym pieczywem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-03-24
Zamiast polędwicy wołowej użyłam filety z piersi kurczaka. Wyszło bardzo smacznie i szybko. Polecam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci