zdjecia rodzinne

Ryba z sałatką ziemniaczaną


Składniki:

6 dużych ziemniaków,
600g filetów z ryby,
sok z polowy cytryny,
kilka łyżek maki,
125 g gęstej śmietany,
150 g jogurtu naturalnego,
1 ząbek czosnku,
pęczek koperku,
2 korniszony,
sól,
pieprz,
szczypta cukru,
3-4 łyżki oleju do smażenia.

Wykonanie:

Filety podzielić na porcje, oprószyć sola i pieprzem, skropić łyżeczką oleju zmieszanym ze sokiem z cytryny. Odstawić na kilka minut.
Ziemniaki w mundurkach gotować 20 minut. Ostudzić , obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać. Wszystkie składniki razem pomieszać.
Śmietanę, jogurt, koperek, zmiażdżony czosnek i kilka kropel soku z cytryny wymieszać razem. Przyprawić solę, pieprzem i odrobiną cukru. Polać sałatkę. Przyozdobić gałązką koperku.
Rybę maczać w mące i smażyć na oleju z obu stron po ok. 5 minut. Podawać ze sałatką ziemniaczaną


Kategorie: rybywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


wef , 2011-06-18
Przecież ryby to mięso =_=


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa