zdjecia rodzinne

Ciasto kruche z płatkami owsianymi


Składniki:

1 szklanka mąki pszennej razowej
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
woda

Wykonanie:

Wymieszać ze sobą suche składniki, dodać olej i wodę, szybko zlepiając ciasto. Nie wyrabiać, bo straci na swej kruchości.
Schłodzić, odkladając do lodówki na jedną lub kilka godzin.
Ciasto to nie nadaje się do wałkowania, gdyż się rwie.
Należy wykładać je kawałek po kawałku na wysmarowaną blachę.
Może służyć jako spód do szarlotki lub można zawijać w nim różne owoce.
Nadaje się też na paszteciki.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Nie wiadomo ile tej wody i piec je w piekarniku.Jesli piec to jak dlugo i w jakiej temperaturze ?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach