zdjecia rodzinne

Ciasto kruche z płatkami owsianymi


Składniki:

1 szklanka mąki pszennej razowej
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
woda

Wykonanie:

Wymieszać ze sobą suche składniki, dodać olej i wodę, szybko zlepiając ciasto. Nie wyrabiać, bo straci na swej kruchości.
Schłodzić, odkladając do lodówki na jedną lub kilka godzin.
Ciasto to nie nadaje się do wałkowania, gdyż się rwie.
Należy wykładać je kawałek po kawałku na wysmarowaną blachę.
Może służyć jako spód do szarlotki lub można zawijać w nim różne owoce.
Nadaje się też na paszteciki.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Nie wiadomo ile tej wody i piec je w piekarniku.Jesli piec to jak dlugo i w jakiej temperaturze ?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej