zdjecia rodzinne

Ciasto kruche z płatkami owsianymi


Składniki:

1 szklanka mąki pszennej razowej
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
woda

Wykonanie:

Wymieszać ze sobą suche składniki, dodać olej i wodę, szybko zlepiając ciasto. Nie wyrabiać, bo straci na swej kruchości.
Schłodzić, odkladając do lodówki na jedną lub kilka godzin.
Ciasto to nie nadaje się do wałkowania, gdyż się rwie.
Należy wykładać je kawałek po kawałku na wysmarowaną blachę.
Może służyć jako spód do szarlotki lub można zawijać w nim różne owoce.
Nadaje się też na paszteciki.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Nie wiadomo ile tej wody i piec je w piekarniku.Jesli piec to jak dlugo i w jakiej temperaturze ?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Bitki

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska