zdjecia rodzinne

Ciasto kruche z płatkami owsianymi


Składniki:

1 szklanka mąki pszennej razowej
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
woda

Wykonanie:

Wymieszać ze sobą suche składniki, dodać olej i wodę, szybko zlepiając ciasto. Nie wyrabiać, bo straci na swej kruchości.
Schłodzić, odkladając do lodówki na jedną lub kilka godzin.
Ciasto to nie nadaje się do wałkowania, gdyż się rwie.
Należy wykładać je kawałek po kawałku na wysmarowaną blachę.
Może służyć jako spód do szarlotki lub można zawijać w nim różne owoce.
Nadaje się też na paszteciki.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-28
Nie wiadomo ile tej wody i piec je w piekarniku.Jesli piec to jak dlugo i w jakiej temperaturze ?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza