zdjecia rodzinne

Torcik ziemniaczano – pieczarkowy.


Składniki:

1 kg ziemniaków,
2 cebule,
100g masła,
500g pieczarek,
3 jajka gotowane na twardo,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
3 łyżki gęstej śmietany,
sól,
pieprz.

Wykonanie:


Ziemniaki ugotować 15 minut w osolonej wodzie. Przestudzić. Cebulę i pieczarki pokroić, przesmażyć pod przykryciem na 50 g masła. Odparować. Jajka obrać i posiekać. Śmietanę, 2 łyżki natki, jajka wymieszać razem z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki pokroić w plastry. Podzielić na połowę. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków, na to wyłożyć farsz z pieczarek i przykryć pozostałymi ziemniakami.. Posypać wiórkami masła. Zapiekać ok. 15 minut w temp. 180 st.C.
Przed podaniem posypać resztą posiekanej natki.


Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci