zdjecia rodzinne

Warzywne klopsiki z ryżem


Składniki:

2 torebki ryżu,
1 czerwona papryka,
4 marchewki,
3 pietruszki,
4 liście młodej kapusty,
pęczek szczypiorku,
pęczek natki pietruszki,
1 jajko,
4 łyżki tartej bułki,
sól,
pieprz,
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Ryż ugotować i wystudzić. Pietruszki i marchewki pokroić w kostkę, Paprykę drobno posiekać. Liście kapusty pokroić w paseczki, szczypiorek i natkę posiekać. Paprykę, marchewkę, pietruszkę i liście sałaty dusić 5 – 7 minut na patelni w kilku łyżkach oleju. Ostudzić i przełożyć do ryżu. Dodać jajko i posiekaną zieleninę, tartą bułkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolita masę. Z masy formować klopsiki, panierować w tartej bułce i smażyć na oleju po 3 minuty z każdej strony. Podawać z surówką.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)