zdjecia rodzinne

Torcik ze serkiem DANIO


Składniki:

Na biszkopt:
4 jajka,
1 szklanka cukru,
1 szklanka mąki.

Na masę:
380g – 400 g ( duży pojemnik) serka waniliowego DANIO,
½ litra śmietanki 30 %,
2 galaretki cytrynowe, woda,
kilka brzoskwiń z puszki.

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka, ubić razem. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą i wylać ciasto. Upiec biszkopt w temp. 180 st. przez 25 minut. Wystudzić i przekroić.

Śmietanę ubić na sztywno. Dodać serek i wymieszać.
1 galaretkę rozpuścić w jednej szklance gotowanej wody, przestudzić i wlać masy. Dobrze razem ubić na puszysty krem.
Wyłożyć na jedna część biszkoptu ( zostawić kilka łyżek masy).Przykryć drugą częścią. Posmarować pozostawionym kremem. Brzoskwinie podzielić na małe cząstki, osączyć, poukładać na wierzchu. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i tężejącą wylać na wierzch.


Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Bree van de Cook , 2011-05-01
Być może serniczek będzie pyszny, ale jeszcze smaczniejszy byłby gdyby poprawnie zapisano jego nazwę. Z serem kobieto!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju