zdjecia rodzinne

Kotlety z ziemniaków i kaszy


Składniki:


600g ziemniaków,
1 cebula,
4 łyżki masła,
1 woreczek kaszy jęczmiennej,
½ łyżki vegety,
100g maki,
3 jajka,
sól, pieprz,
¼ l śmietany,
sezam do posypania formy.

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w słonej wodzie.Ugotowane przepuścić przez praskę i odstawić do wysygnięcia. Do garnka włożyć kaszę, wsypać vegetę i zalać gotowaną wodą. Gotować 10 minut. Odstawić do wystudzenia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach masła.
Jajka wymieszać z solą i mąką, wlać do ziemniaków, dołożyć kaszę i wyrobić gładkie ciasto. Uformować 7 – 8 kotletów, włożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej sezamem. Dodać śmietanę i zapiekać ok. 25 minut w temp. 160 st. C . Podawać z dowolna surówką.


Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory