zdjecia rodzinne

Kotlety z ziemniaków i kaszy


Składniki:


600g ziemniaków,
1 cebula,
4 łyżki masła,
1 woreczek kaszy jęczmiennej,
½ łyżki vegety,
100g maki,
3 jajka,
sól, pieprz,
¼ l śmietany,
sezam do posypania formy.

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w słonej wodzie.Ugotowane przepuścić przez praskę i odstawić do wysygnięcia. Do garnka włożyć kaszę, wsypać vegetę i zalać gotowaną wodą. Gotować 10 minut. Odstawić do wystudzenia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach masła.
Jajka wymieszać z solą i mąką, wlać do ziemniaków, dołożyć kaszę i wyrobić gładkie ciasto. Uformować 7 – 8 kotletów, włożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej sezamem. Dodać śmietanę i zapiekać ok. 25 minut w temp. 160 st. C . Podawać z dowolna surówką.


Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej