zdjecia rodzinne

Surówka z selera i jabłka


Składniki:

1 średni seler,
1 duże kwaśne jablko,
sok z 1 cytryny,
10 włoskich orzechów,
sól,
( ewentualnie) odrobina cukru.

Wykonanie:

Seler zetrzeć na ,,drobny makaron", skropić sokiem z cytryny ( nie ściemnieje). Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba składniki wymieszać z jogurtem, rozdrobnionymi na kawałki orzechami i doprawic do smaku.
Podawać jako dodatek do mięs lub jako przekąskę.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


guitMTlg , 2018-12-21
mE2Es5 Vi ringrazio, considero che quello che ho letto sia ottimo


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej