zdjecia rodzinne

Surówka z selera i jabłka


Składniki:

1 średni seler,
1 duże kwaśne jablko,
sok z 1 cytryny,
10 włoskich orzechów,
sól,
( ewentualnie) odrobina cukru.

Wykonanie:

Seler zetrzeć na ,,drobny makaron", skropić sokiem z cytryny ( nie ściemnieje). Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba składniki wymieszać z jogurtem, rozdrobnionymi na kawałki orzechami i doprawic do smaku.
Podawać jako dodatek do mięs lub jako przekąskę.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami