zdjecia rodzinne

Surówka z selera i jabłka


Składniki:

1 średni seler,
1 duże kwaśne jablko,
sok z 1 cytryny,
10 włoskich orzechów,
sól,
( ewentualnie) odrobina cukru.

Wykonanie:

Seler zetrzeć na ,,drobny makaron", skropić sokiem z cytryny ( nie ściemnieje). Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba składniki wymieszać z jogurtem, rozdrobnionymi na kawałki orzechami i doprawic do smaku.
Podawać jako dodatek do mięs lub jako przekąskę.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane