zdjecia rodzinne

Surówka z selera i jabłka


Składniki:

1 średni seler,
1 duże kwaśne jablko,
sok z 1 cytryny,
10 włoskich orzechów,
sól,
( ewentualnie) odrobina cukru.

Wykonanie:

Seler zetrzeć na ,,drobny makaron", skropić sokiem z cytryny ( nie ściemnieje). Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba składniki wymieszać z jogurtem, rozdrobnionymi na kawałki orzechami i doprawic do smaku.
Podawać jako dodatek do mięs lub jako przekąskę.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką