zdjecia rodzinne

Surówka z selera i jabłka


Składniki:

1 średni seler,
1 duże kwaśne jablko,
sok z 1 cytryny,
10 włoskich orzechów,
sól,
( ewentualnie) odrobina cukru.

Wykonanie:

Seler zetrzeć na ,,drobny makaron", skropić sokiem z cytryny ( nie ściemnieje). Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oba składniki wymieszać z jogurtem, rozdrobnionymi na kawałki orzechami i doprawic do smaku.
Podawać jako dodatek do mięs lub jako przekąskę.

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)