zdjecia rodzinne

Ryba z ryżem i warzywami


Składniki:

1 woreczek ryżu,
4 pomidory,
2 cebule,
1 papryka żółta,
1 papryka czerwona,
2 ząbki czosnku,
6 łyżek oleju,
½ kg filetów rybnych,
sok z cytryny,
kilka łyżek mąki,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Wykonanie:

Filety pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pomidory ( sparzyć i obrać ze skórki) pokroić w ćwiartki.
Cebule i czosnek posiekać. Papryki pokroić w kostkę.
Na 3 łyżkach oleju zeszklić cebule i czosnek. Wsypać paprykę. Smażyć 8 minut. Dodać pomidory, doprawić do smaku i smażyć mieszając ok. 5 minut. Do warzyw dodać ryż i razem wymieszać.
Filety obtoczyć w mące i usmażyć na pozostałym oleju.
Przełożyć na talerz rybę i porcję ryżu z warzywami


Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-12-17
Smaczny obiadzik, polecam :)
Gość , 2011-01-18
Natkę pietruszki drobniutko posiekać i posypać nią ryż z warzywami. Wypróbowałam ten przepis. Naprawdę polecam.
Rafael , 2011-01-18
a co z pietruszką?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory