zdjecia rodzinne

Polewa do ciast różnych


Składniki:

2 białka,
1/2 szklanki cukru pudru,
3 łyżeczki soku z cytryny,
100g masła,
1 łyżeczka cukru waniliowego.

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem pudrem i sokem z cytryny na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i roztopione, lecz schłodzone masło. Dokładnie wymieszać. Polać ciasto.

Kategorie: ciastadeseryWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane