zdjecia rodzinne

Polewa do ciast różnych


Składniki:

2 białka,
1/2 szklanki cukru pudru,
3 łyżeczki soku z cytryny,
100g masła,
1 łyżeczka cukru waniliowego.

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem pudrem i sokem z cytryny na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i roztopione, lecz schłodzone masło. Dokładnie wymieszać. Polać ciasto.

Kategorie: ciastadeseryWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci