zdjecia rodzinne

Polewa do ciast różnych


Składniki:

2 białka,
1/2 szklanki cukru pudru,
3 łyżeczki soku z cytryny,
100g masła,
1 łyżeczka cukru waniliowego.

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem pudrem i sokem z cytryny na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i roztopione, lecz schłodzone masło. Dokładnie wymieszać. Polać ciasto.

Kategorie: ciastadeseryWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)