zdjecia rodzinne

Omlet inaczej


Składniki:

125 dg spaghetti,
sól,
4 łyżki oleju,
2 łyżki otrąb pszennych,
8 łyżek wody mineralnej,
1 cebula,
2 łyżki masła,
4 jajka,
szczypta gałki muszkatołowej,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
1 puszka groszku konserwowego,
150 ml śmietany,
pęczek posiekanego szczypiorku.

Wykonanie:


Ugotować spaghetti w osolonej wodzie (al dente). Odcedzić. Otręby wymieszać z wodą. Dołożyć makaron, roztrzepane jajka , lekko posolić , dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko razem wymieszać.
Usmażyć omlety. Spód omletów powinien mieć barwę złotą, wierzch powinien być wilgotny. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na maśle. Dodać osączoną kukurydzę, groszek, doprawić do smaku i podgrzać.
Omlety przełożyć na talerz, obłożyć warzywami, polać śmietaną i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.



Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem