zdjecia rodzinne

Omlet inaczej


Składniki:

125 dg spaghetti,
sól,
4 łyżki oleju,
2 łyżki otrąb pszennych,
8 łyżek wody mineralnej,
1 cebula,
2 łyżki masła,
4 jajka,
szczypta gałki muszkatołowej,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
1 puszka groszku konserwowego,
150 ml śmietany,
pęczek posiekanego szczypiorku.

Wykonanie:


Ugotować spaghetti w osolonej wodzie (al dente). Odcedzić. Otręby wymieszać z wodą. Dołożyć makaron, roztrzepane jajka , lekko posolić , dodać szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko razem wymieszać.
Usmażyć omlety. Spód omletów powinien mieć barwę złotą, wierzch powinien być wilgotny. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na maśle. Dodać osączoną kukurydzę, groszek, doprawić do smaku i podgrzać.
Omlety przełożyć na talerz, obłożyć warzywami, polać śmietaną i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem.



Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory