zdjecia rodzinne

Ciasto bananowe


Składniki:

1/2 kostki masła
2 jaja
3 banany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka śmietany
3 łyżki rodzynek
1/2 szklanki wyłuskanych orzechów
2 łyżeczki miodu
2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej

Wykonanie:

Utrzeć masło z miodem i roztrzepanymi jajami.
Dodać rozgniecione banany, Śmietanę, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
Utrzeć dobrze za pomocą miksera. Na końcu dołożyć wyprażone orzechy i namoczone rodzynki.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejemi wysypanej otrębami podłużnej foremki i piec 1 godzinę w temperaturze 180 st C.

Kategorie: ciastadeserydla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku