zdjecia rodzinne

Ciasto bananowe


Składniki:

1/2 kostki masła
2 jaja
3 banany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka śmietany
3 łyżki rodzynek
1/2 szklanki wyłuskanych orzechów
2 łyżeczki miodu
2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej

Wykonanie:

Utrzeć masło z miodem i roztrzepanymi jajami.
Dodać rozgniecione banany, Śmietanę, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
Utrzeć dobrze za pomocą miksera. Na końcu dołożyć wyprażone orzechy i namoczone rodzynki.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej olejemi wysypanej otrębami podłużnej foremki i piec 1 godzinę w temperaturze 180 st C.

Kategorie: ciastadeserydla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci