zdjecia rodzinne

Ciasto z marchwi


Składniki:

1 szklanka cukru,
1 szklanka oleju,
2 jajka,
1 cukier waniliowy,
2 szklanki maki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody,
szczypta soli,
1 łyżeczka cynamonu mielonego,
3 szklanki marchwi startej na tarce na drobnych oczkach (ok.1 kg),
rodzynki,
kilka orzechów drobno pokruszonych.

Wykonanie:

Całe jajka ubić na puch z cukrem. Dołożyć mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem, odrobiną soli. Wymieszać. Dołożyć startą marchew i olej. Wszystko razem zmiksować. Na koniec dołożyć rodzynki i pokruszone orzechy. Razem połączyć. Piec w tem 170 st. C przez około 50 minut.

Kategorie: ciastadla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki