zdjecia rodzinne

Sernik z kokosem


Składniki:

Ciasto:
20 dag maki, 10 dag cukru pudru,
2 jajka,
15 dag margaryny,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

Masa serowa:
1,25 kg sera
1 szklanka cukru,
3 jajka,
5 żółtek,
1 cukier waniliowy,
¼ kostki masła,
1 łyżka mąki ziemniaczanej (lub 1 budyń),
sok z cytryny,
rodzynki.

Masa kokosowa:
20 dag wiórek kokosowych,
¾ kostki masła,
3 białka,
20 dag cukru pudru

Owoce ananasa lub brzoskwiń z puszki.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Razem utrzeć. Ubić pianę z białek, dodać do reszty i lekko zamieszać.

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puch. Dodać zmielony ser, mąkę ziemniaczana (lub budyń), sok z cytryny. Dobrze razem zmiksować. Dodać rodzynki, ubita piane i lekko wymieszać.

Masło roztopić, dodać wiórki kokosowe, pozostawić na ogniu i mieszać do zagotowania. Przestudzić. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodawać przestudzony kokos i ubijać.

Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej wiórkami formy.
Na ciasto położyć pokrojone kawałki brzoskwiń lub ananasa.
Masę serową wyłożyć na owoce.
Na wierzch przełożyć masę kokosową.

Piec w temperaturze 180 st. przez ok. 60 minut.


Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Śledzie w oleju