zdjecia rodzinne

Pierogi z kapustą i grzybami


Składniki:

ciasto:
2 szklanki mąki,
1 łyżka oliwy,
1 jajko,
odrobina soli.
farsz:
50 dag kapusty kwaszonej,
2 dag suszonych grzybów
2-3 łyżki oleju,
1 cebula,
pieprz,
sól

Wykonanie:

Kapustę ugotować, osączyć i pokroić. Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotowac i posiekać. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do niej kapustę, grzyby, przyprawy i dusić przez chwilę mieszając.
Zagnieść ciasto ze wszystkich skladników (gdyby było zbyt twarde dolać trochę gorącej wody). Cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyciąć krążki. Nakładać na środek farsz i sklejać, dobrze przyciskając brzegi. Gotować w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty (aż wypłyną na powierzchnię).

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem