zdjecia rodzinne

Pierogi z kapustą i grzybami


Składniki:

ciasto:
2 szklanki mąki,
1 łyżka oliwy,
1 jajko,
odrobina soli.
farsz:
50 dag kapusty kwaszonej,
2 dag suszonych grzybów
2-3 łyżki oleju,
1 cebula,
pieprz,
sól

Wykonanie:

Kapustę ugotować, osączyć i pokroić. Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotowac i posiekać. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do niej kapustę, grzyby, przyprawy i dusić przez chwilę mieszając.
Zagnieść ciasto ze wszystkich skladników (gdyby było zbyt twarde dolać trochę gorącej wody). Cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyciąć krążki. Nakładać na środek farsz i sklejać, dobrze przyciskając brzegi. Gotować w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty (aż wypłyną na powierzchnię).

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach