zdjecia rodzinne

Stek zapiekany


Składniki:

75 dag schabu bez kości,
3 łyżki mąki,
olej do smażenia,
10 dag bekonu (plastry),
1 pomarańcza,
10 dag żółtego sera (plastry),
sól,
papryka w proszku.

Wykonanie:

Mięso pokroić na 5 – 6 porcji. Każdy kawałek rozbić tłuczkiem ( najlepiej zwilżonym w zimnej wodzie), oprószyć solą i pieprzem. Delikatnie obtoczyć w mące. Steki obsmażyć na oleju ok. 3 minut z jednej strony, odwrócić. Na każdy położyć po plasterku bekonu, krążku obranej i pokrojonej pomarańczy, i przykryć plasterkiem sera. Wierzch oprószyć papryką ostrą. Chwilę podsmażyć i zakryć naczynie pokrywą. Smażyć do momentu, aż ser rozpuści się. Można również przełożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Podawać z ziemniakami i sałatą.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-16
takie cos mozna nazwac kotletem a nie stekiem. stek zazwyczaj bywa wolowy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa