zdjecia rodzinne

Naleśniki z nadzieniem z jaj


Składniki:

Ciasto:
1,5 szklanki mleka,
1,5 szklanki mąki,
2 jajka,
2 łyżki oleju,
około 1 szklanki gorącej wody.
Nadzienie:
4 jajka, 1 łyżka natki pietruszki, mała bułka (np. kajzerka), pół szklanki mleka, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.

Wykonanie:

Jajka rozmieszać z mlekiem, wsypać mąkę i odrobinę soli, wyrobić. Wlać gorącą wodę, 2 łyżki oleju i jeszcze dokładnie zmiksować. Ostawić na 15 minut.
Lekko natłuścić patelnię i smażyć cienkie naleśniki.
Ugotować jajka na twardo. Obrać. Zmielić w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Do masy dodać odrobinę mleka, drobno pokrojoną pietruszkę, sól i wyrobić na jednolitą masę. Farsz rozsmarować na usmażone naleśniki. Założyć do środka przeciwległe boki do środka, zawinąć. Przed podaniem naleśniki podsmażyć, podawać z zieloną sałatą.



Kategorie: zapiekankidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


adolansky , 2011-07-22
Do sałaty koniecznie sos vinegrette. Wyszło milusio :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory