zdjecia rodzinne

Sałatka z rzodkiewkami i kalarepką


Składniki:

4 jajka,
1 pęczek rzodkiewki,
80 dag kalarepki,
1 główka sałaty masłowej
40 dag marchewki,
200ml jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
sok z jednej cytryny,
sól,
pieprz,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i podzielić na ósemki. Kalarepki umyć, pokroić na kawałki. Rzodkiewki umyć i podzielić na ćwiartki. Sałatę opłukać, osączyć i porwać na kawałki. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, doprawić solą, odrobiną cukru i dobrze razem połączyć.
W miseczce delikatnie pomieszać wszystkie podrobione składniki i polać powstałym sosem z jogurtu.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-03-03
ciekawie brzmi :) w sam raz na lekką kolację


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami