zdjecia rodzinne

Sałatka z rzodkiewkami i kalarepką


Składniki:

4 jajka,
1 pęczek rzodkiewki,
80 dag kalarepki,
1 główka sałaty masłowej
40 dag marchewki,
200ml jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
sok z jednej cytryny,
sól,
pieprz,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i podzielić na ósemki. Kalarepki umyć, pokroić na kawałki. Rzodkiewki umyć i podzielić na ćwiartki. Sałatę opłukać, osączyć i porwać na kawałki. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, doprawić solą, odrobiną cukru i dobrze razem połączyć.
W miseczce delikatnie pomieszać wszystkie podrobione składniki i polać powstałym sosem z jogurtu.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-03-03
ciekawie brzmi :) w sam raz na lekką kolację


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem