zdjecia rodzinne

Sałatka z rzodkiewkami i kalarepką


Składniki:

4 jajka,
1 pęczek rzodkiewki,
80 dag kalarepki,
1 główka sałaty masłowej
40 dag marchewki,
200ml jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu,
sok z jednej cytryny,
sól,
pieprz,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i podzielić na ósemki. Kalarepki umyć, pokroić na kawałki. Rzodkiewki umyć i podzielić na ćwiartki. Sałatę opłukać, osączyć i porwać na kawałki. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, doprawić solą, odrobiną cukru i dobrze razem połączyć.
W miseczce delikatnie pomieszać wszystkie podrobione składniki i polać powstałym sosem z jogurtu.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-03-03
ciekawie brzmi :) w sam raz na lekką kolację


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane