zdjecia rodzinne

Kluski kładzione z twarożku homogenizowanego


Składniki:

1 opakowanie serak homogenizowanego naturalnego,
3 łyżki mąki,
1 jajko,
sól,
łyżka zielonej pietruszki,
masło do polania kluseczek.

Wykonanie:

Twarożek wyłożyć o miseczki, dodać jajko, dokładnie wymieszać. Dołożyć mąkę, odrobinę soli do smaku i drobniutko posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić na jednolita masę. Kłaść łyżką małe, podłużne kluseczki do lekko wrzącej, osolonej wody. Krótko pogotować (aż wypłyną). Odcedzić i podawać polane roztopionym masłem lub ze sosem np. pomidorowym i surówką.

Kategorie: wegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami