zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''Sezamowy raj''


Składniki:

2 szklanki maki pszennej z pelnego przemiału
15 dag sezamu
3 łyżki miodu
skórka otarta z 1 cytryny
100 g masla
1 łyżka oleju
szczypta soli

Wykonanie:

10 dag sezamu podprażyć i dodać do mąki. Następnie mąkę z sezamem zagnieść z miękkim masłem, olejem, miodem, szczyptą soli i skórką cytrynową.
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Ciasto wałkować, podsypując sezamem, wycinać ciasteczka i piec na natłuszczonej blasze 15 minut.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem