zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''Sezamowy raj''


Składniki:

2 szklanki maki pszennej z pelnego przemiału
15 dag sezamu
3 łyżki miodu
skórka otarta z 1 cytryny
100 g masla
1 łyżka oleju
szczypta soli

Wykonanie:

10 dag sezamu podprażyć i dodać do mąki. Następnie mąkę z sezamem zagnieść z miękkim masłem, olejem, miodem, szczyptą soli i skórką cytrynową.
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Ciasto wałkować, podsypując sezamem, wycinać ciasteczka i piec na natłuszczonej blasze 15 minut.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą