zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''Sezamowy raj''


Składniki:

2 szklanki maki pszennej z pelnego przemiału
15 dag sezamu
3 łyżki miodu
skórka otarta z 1 cytryny
100 g masla
1 łyżka oleju
szczypta soli

Wykonanie:

10 dag sezamu podprażyć i dodać do mąki. Następnie mąkę z sezamem zagnieść z miękkim masłem, olejem, miodem, szczyptą soli i skórką cytrynową.
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Ciasto wałkować, podsypując sezamem, wycinać ciasteczka i piec na natłuszczonej blasze 15 minut.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci