zdjecia rodzinne

Ciasteczka ''Sezamowy raj''


Składniki:

2 szklanki maki pszennej z pelnego przemiału
15 dag sezamu
3 łyżki miodu
skórka otarta z 1 cytryny
100 g masla
1 łyżka oleju
szczypta soli

Wykonanie:

10 dag sezamu podprażyć i dodać do mąki. Następnie mąkę z sezamem zagnieść z miękkim masłem, olejem, miodem, szczyptą soli i skórką cytrynową.
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Ciasto wałkować, podsypując sezamem, wycinać ciasteczka i piec na natłuszczonej blasze 15 minut.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Bitki