zdjecia rodzinne

Pasztet ziemniaczany z pieczarkami i wędzoną rybą


Składniki:

1 kg ziemniaków, pół szklanki mleka, łyżka masła, 2 jajka, 2 sól, pieprz, przyprawa (np. jarzynka), 2 łyżki oleju, 15 dag pieczarek, 20 dag wędzonej ryby(bez ości), łyżka tartej bulki, 2 łyżki tartego żółtego sera.

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, odcedzić, odparować i ugnieść z masłem i mlekiem. Do przestudzonej masy dodać jajka, przyprawić jarzynką i odrobiną pieprzu. Połowę masy ziemniaczanej wyłożyć na formę wysmarowana tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na tą masę położyć podrobioną wędzoną rybę ( bez ości)a na wierzch ryby, pokrojone i przesmażone na oleju pieczarki. Przykryć pozostałą masą ziemniaczaną, wygładzić i posypać startym, żółtym serem. Skropić masłem i wstawić do gorącego piekarnika. Zapiec ok. 20 minut. Podawać z dowolną surówką.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej