zdjecia rodzinne

Pasztet ziemniaczany z pieczarkami i wędzoną rybą


Składniki:

1 kg ziemniaków, pół szklanki mleka, łyżka masła, 2 jajka, 2 sól, pieprz, przyprawa (np. jarzynka), 2 łyżki oleju, 15 dag pieczarek, 20 dag wędzonej ryby(bez ości), łyżka tartej bulki, 2 łyżki tartego żółtego sera.

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, odcedzić, odparować i ugnieść z masłem i mlekiem. Do przestudzonej masy dodać jajka, przyprawić jarzynką i odrobiną pieprzu. Połowę masy ziemniaczanej wyłożyć na formę wysmarowana tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na tą masę położyć podrobioną wędzoną rybę ( bez ości)a na wierzch ryby, pokrojone i przesmażone na oleju pieczarki. Przykryć pozostałą masą ziemniaczaną, wygładzić i posypać startym, żółtym serem. Skropić masłem i wstawić do gorącego piekarnika. Zapiec ok. 20 minut. Podawać z dowolną surówką.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kurczak z ryżem

Bitki

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe