zdjecia rodzinne

Pilaw z pieczarek z warzywami.


Składniki:

1 woreczek ryżu,
15 dag pieczarek,
1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 mała cebula,
2 łyżki tartego, żółtego sera,
olej ,
przyprawa Jarzynka lub Vegeta,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka.

Wykonanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić w słupki, cebulę w kostkę, a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na oleju przesmażyć wszystkie warzywa, dodać pieczarki, przyprawić solą, pieprzem, Jarzynką lub Vegetą. Do warzyw dołożyć ryż. Wymieszać i chwilę smażyć mieszając. Przed podaniem posypać startym serem i drobno posiekaną natką pietruszki.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy