zdjecia rodzinne

Chrupiące pierożki


Składniki:

1 ciasto francuskie (mrożone),
10 dag szynki,
15 dag sera żółtego,
10 dag sera pleśniowego,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
żółtko,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Ciasto rozmrozić. Szynkę pokroić w kostkę, ser pleśniowy pokroić na kawałki, natkę posiekać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Wszystkie składniki razem wymieszać. Ciasto pociąć na kwadraty. Na środek każdego położyć farsz i zalepić. Pierożki posmarować delikatnie rozmąconym żółtkiem. Piec ok. 15 minut w tem. 200 st.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-01-09
Udana przekąska.Polecam
Gość , 2010-03-20
Szynka w daniach wegeteriańskich!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami