zdjecia rodzinne

Chrupiące pierożki


Składniki:

1 ciasto francuskie (mrożone),
10 dag szynki,
15 dag sera żółtego,
10 dag sera pleśniowego,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
żółtko,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Ciasto rozmrozić. Szynkę pokroić w kostkę, ser pleśniowy pokroić na kawałki, natkę posiekać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Wszystkie składniki razem wymieszać. Ciasto pociąć na kwadraty. Na środek każdego położyć farsz i zalepić. Pierożki posmarować delikatnie rozmąconym żółtkiem. Piec ok. 15 minut w tem. 200 st.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-01-09
Udana przekąska.Polecam
Gość , 2010-03-20
Szynka w daniach wegeteriańskich!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)