zdjecia rodzinne

Chrupiące pierożki


Składniki:

1 ciasto francuskie (mrożone),
10 dag szynki,
15 dag sera żółtego,
10 dag sera pleśniowego,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
żółtko,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Ciasto rozmrozić. Szynkę pokroić w kostkę, ser pleśniowy pokroić na kawałki, natkę posiekać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Wszystkie składniki razem wymieszać. Ciasto pociąć na kwadraty. Na środek każdego położyć farsz i zalepić. Pierożki posmarować delikatnie rozmąconym żółtkiem. Piec ok. 15 minut w tem. 200 st.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-01-09
Udana przekąska.Polecam
Gość , 2010-03-20
Szynka w daniach wegeteriańskich!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa