zdjecia rodzinne

Chrupiące pierożki


Składniki:

1 ciasto francuskie (mrożone),
10 dag szynki,
15 dag sera żółtego,
10 dag sera pleśniowego,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
żółtko,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Ciasto rozmrozić. Szynkę pokroić w kostkę, ser pleśniowy pokroić na kawałki, natkę posiekać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Wszystkie składniki razem wymieszać. Ciasto pociąć na kwadraty. Na środek każdego położyć farsz i zalepić. Pierożki posmarować delikatnie rozmąconym żółtkiem. Piec ok. 15 minut w tem. 200 st.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-01-09
Udana przekąska.Polecam
Gość , 2010-03-20
Szynka w daniach wegeteriańskich!!!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Bitki