zdjecia rodzinne

Aromatyczna pieczeń


Składniki:

80 dag schabu bez kości,
2 łyżeczki majeranku,
2 łyżeczki posiekanej szałwi,
sok z cytryny,
2 listki laurowe,
2 - 3 ząbki czosnku,
2 - 3 łyżki płynnego miodu,
2 łyzki masła,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Mięso umyć i posmarować zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem,połamayni listkami, szałwią, posypać solą i pieprzem. Polać połową soku z cytryny. Odstawić na godzinę w chlodne miejsce.
Włożyć do brytfanny żaroodpornej, obłożyć masłem, polać miodem i skropić resztą soku z cytryny.Przykyć i piec w temp. 180 st przez 50 minut. Odkryć i piec jeszcze ok. 15 minut.

Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku