zdjecia rodzinne

Aromatyczna pieczeń


Składniki:

80 dag schabu bez kości,
2 łyżeczki majeranku,
2 łyżeczki posiekanej szałwi,
sok z cytryny,
2 listki laurowe,
2 - 3 ząbki czosnku,
2 - 3 łyżki płynnego miodu,
2 łyzki masła,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Mięso umyć i posmarować zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem,połamayni listkami, szałwią, posypać solą i pieprzem. Polać połową soku z cytryny. Odstawić na godzinę w chlodne miejsce.
Włożyć do brytfanny żaroodpornej, obłożyć masłem, polać miodem i skropić resztą soku z cytryny.Przykyć i piec w temp. 180 st przez 50 minut. Odkryć i piec jeszcze ok. 15 minut.

Kategorie: mięsaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku