zdjecia rodzinne

Zupa krem z warzyw mieszanych.


Składniki:

1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek kapusty włoskiej,
4 średnie ziemniaki,
2 kostki rosołowe (drobiowe),
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
pół szklanki śmietanki,
sól,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (lub koperku),
grzanki z bułki,
łyżka masła.

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć, obrać, pokroić na kawałki i ugotować razem z kostkami rosołowymi w wodzie (ok.1,5litra). Po ugotowaniu zestawić z ognia zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę wymieszaną ze stopionym masłem i zagotować ciągle mieszając. Na koniec dodać do zupy śmietankę i posypać drobno posiekaną zieleniną.
Podawać z grzankami.
(Bułka pokrojona w kostkę , wyłożona na posmarowaną masłem blachę i wysuszona w piekarniku).




Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku