zdjecia rodzinne

Zupa krem z warzyw mieszanych.


Składniki:

1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek kapusty włoskiej,
4 średnie ziemniaki,
2 kostki rosołowe (drobiowe),
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
pół szklanki śmietanki,
sól,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (lub koperku),
grzanki z bułki,
łyżka masła.

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć, obrać, pokroić na kawałki i ugotować razem z kostkami rosołowymi w wodzie (ok.1,5litra). Po ugotowaniu zestawić z ognia zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę wymieszaną ze stopionym masłem i zagotować ciągle mieszając. Na koniec dodać do zupy śmietankę i posypać drobno posiekaną zieleniną.
Podawać z grzankami.
(Bułka pokrojona w kostkę , wyłożona na posmarowaną masłem blachę i wysuszona w piekarniku).




Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


agYgbjQnLOcaGpNpXQ , 2018-12-21
jWRgYR It as not all on Vince. Folks about him ended up stealing his money. Also when you feel his professional career is more than, you are an idiot.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska