zdjecia rodzinne

Zupa krem z warzyw mieszanych.


Składniki:

1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek kapusty włoskiej,
4 średnie ziemniaki,
2 kostki rosołowe (drobiowe),
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
pół szklanki śmietanki,
sól,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (lub koperku),
grzanki z bułki,
łyżka masła.

Wykonanie:

Wszystkie warzywa umyć, obrać, pokroić na kawałki i ugotować razem z kostkami rosołowymi w wodzie (ok.1,5litra). Po ugotowaniu zestawić z ognia zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę wymieszaną ze stopionym masłem i zagotować ciągle mieszając. Na koniec dodać do zupy śmietankę i posypać drobno posiekaną zieleniną.
Podawać z grzankami.
(Bułka pokrojona w kostkę , wyłożona na posmarowaną masłem blachę i wysuszona w piekarniku).




Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


agYgbjQnLOcaGpNpXQ , 2018-12-21
jWRgYR It as not all on Vince. Folks about him ended up stealing his money. Also when you feel his professional career is more than, you are an idiot.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska