zdjecia rodzinne

Sernik niezawodny


Składniki:

1 kg. sera,
20 dag ugotowanych ziemniaków,
1 małe opakowanie budyniu smietankowego,
5 jajek,
30 dag cukru,
15 dag masła,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 dag rodzynek,
pól opakowania skórki pomarańczowej kandyzowanej,
2 łyżki płatków migdałowych,
2-3 paczki herbatników Petitt-Beury.

Wykonanie:

Ser i ugotowane (ostudzone) ziemniaki zmielic. Żółtka utrzeć mikserem z cukrem i masłem na puszystą masę. Do zmielonego sera i ziemniaków dodawać porcjami utarte jajka i miksować razem. Ubić pianę z białek , przełozyć do masy serowej. Dodać rodzynki obsypane proszkiem budyniowym, proszek do pieczenia, skórki i wszystko razem delikatnie wymieszać.
Blachę wysmarować grubo masłem i posypać pokruszonymi hebatnikami. Przełożyć na wierzch masę serową, wygładzić nożem zwilżonym w letniej wodzie. Posypać migdałami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (170-180st.)
przez ok. 1 godzinę.

Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku