zdjecia rodzinne

Sernik niezawodny


Składniki:

1 kg. sera,
20 dag ugotowanych ziemniaków,
1 małe opakowanie budyniu smietankowego,
5 jajek,
30 dag cukru,
15 dag masła,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 dag rodzynek,
pól opakowania skórki pomarańczowej kandyzowanej,
2 łyżki płatków migdałowych,
2-3 paczki herbatników Petitt-Beury.

Wykonanie:

Ser i ugotowane (ostudzone) ziemniaki zmielic. Żółtka utrzeć mikserem z cukrem i masłem na puszystą masę. Do zmielonego sera i ziemniaków dodawać porcjami utarte jajka i miksować razem. Ubić pianę z białek , przełozyć do masy serowej. Dodać rodzynki obsypane proszkiem budyniowym, proszek do pieczenia, skórki i wszystko razem delikatnie wymieszać.
Blachę wysmarować grubo masłem i posypać pokruszonymi hebatnikami. Przełożyć na wierzch masę serową, wygładzić nożem zwilżonym w letniej wodzie. Posypać migdałami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (170-180st.)
przez ok. 1 godzinę.

Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska