zdjecia rodzinne

Ciasteczka owsiane z miodem


Składniki:

1/2 kostki masła
3 szklanki płatków owsianych
3 łyżki miodu
3 łyżki kakao
3 łyżki mleka sojowego (lub wody)
10 dag rodzynek
10 dag orzechów
szczypta soli
olej

Wykonanie:

Rozpuścić masło, wlać mleko i miód.
Posolić. Dodać kakao, wyprażone na patelni płatki i orzechy oraz namoczone wcześniej rodzynki.
Lekko podgotować.
Z przestudzonej masy formować male ciasteczka lub kulki i układać na wysmarowanym olejem półmisku.
Jeść, gdy zupełnie wystygną.

Kategorie: przekąskideserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-18
Tych ciasteczek ( kuleczek) nie piecze się !!!
babula , 2011-05-10
a jak długo się piecze i w jakiej temperaturze?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Bitki

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku