zdjecia rodzinne

Ciasteczka owsiane z miodem


Składniki:

1/2 kostki masła
3 szklanki płatków owsianych
3 łyżki miodu
3 łyżki kakao
3 łyżki mleka sojowego (lub wody)
10 dag rodzynek
10 dag orzechów
szczypta soli
olej

Wykonanie:

Rozpuścić masło, wlać mleko i miód.
Posolić. Dodać kakao, wyprażone na patelni płatki i orzechy oraz namoczone wcześniej rodzynki.
Lekko podgotować.
Z przestudzonej masy formować male ciasteczka lub kulki i układać na wysmarowanym olejem półmisku.
Jeść, gdy zupełnie wystygną.

Kategorie: przekąskideserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-18
Tych ciasteczek ( kuleczek) nie piecze się !!!
babula , 2011-05-10
a jak długo się piecze i w jakiej temperaturze?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane